Набір на навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації працівників кадрової служби

Мета програми: надання інспекторам з кадрів, організаторам з персоналу, керівникам, працівникам бухгалтерії, які поєднують зі своїми основними обов’язками ведення кадрового діловодства комплексу знань, умінь і управлінських навичок, необхідних для ефективної реалізації процесів управління підприємством в умовах воєнного стану та у післявоєнний період.

Перелік професійних компетентностей, на підвищення рівня яких спрямовано програму: професійні знання по використанню трудового законодавства, вироблення навичок ведення кадрового діловодства, прийняття ефективних управлінських рішень, виконання на високому рівні поставлених завдань, впровадження та сприйняття змін.

Під час навчання за дистанційною формою передбачається навчання в асинхронному режимі (онлайн курс, що передбачає вивчення лекційного матеріалу та перегляд відеозаписів), опрацювання обов’язкової літератури, інформаційних та інших матеріалів, аналіз ситуацій та розв’язання ситуаційних завдань (case-study), виконання завдань підсумкового контролю.

Навчання проводять досвідчені фахівці та представники Держпраці. Оцінювання результатів навчання за дистанційною формою здійснюється шляхом успішного проходження підсумкового контролю.

Початок навчання за спеціальною короткостроковою програмою 12 серпня 2024 року, закінчення 16 серпня 2024 року.

Вартість навчання – 3 600,00 грн. 00 коп. Для дистанційного навчання доступ до вебкабінету надається після реєстрації.

За отриманням додаткової інформації та з питань реєстрації звертатись до заступника генерального директора Козіка Володимира Петровича (тел. 067 483 78 77)

СТРУКТУРА ПРОГРАМИ1
(для дистанційної форми навчання)

Назва теми

Кількість годин

загальна кількість годин/ кредитів ЄКТС

у тому числі:

аудиторні заняття

дистанційні заняття

навчальні візити

самостійна робота

Тема 1. Кадрове діловодство

2

1

1

Тема 2 Особливості оформлення трудових правовідносин в умовах воєнного стану

2

1

1

Тема 3. Окремі питання регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану та у післявоєнний період

6

4

2

Тема 4. Припинення трудових договорів. Перевірки та штрафи Держпраці

2

1

1

Тема 5. Військовий облік на підприємстві: сучасні правила та практика. Бронювання працівників на підприємстві

2

1

1

Підсумковий контроль

результатів навчання

1

1

РАЗОМ

15/0,5

 

9

6

ЗМІСТ ПРОГРАМИ

Тема 1. Кадрове діловодство

Кадрова служба, її місце в управлінні персоналом. Створення підприємства, фізичної особи – підприємця та їх роль у створенні системи управління персоналом. Формування структури підприємства. Штатний розпис. Колективний договір. Документи по обліку кадрів. Класифікатор професій. Ведення трудових книжок. Трудова дисципліна.

Форми проведення навчальних занять та методи навчання: міні-лекція, мозковий штурм.

Тема 2. Особливості оформлення трудових правовідносин в умовах воєнного стану.

Трудовий договір: види, особливості використання. Документи при оформленні на роботу. Трудовий та цивільно-правовий договір. Етапи оформлення трудових правовідносин згідно вимог чинного законодавства. Матеріальна відповідальність працівників.

Форми проведення навчальних занять та методи навчання: міні-лекція, практична робота.

Тема 3. Окремі питання регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану.

Особливості правового регулювання робочого часу та часу відпочинку в умовах воєнного стану. Змінна робота. Облік робочого часу. Святкові, неробочі дні, табель обліку робочого часу. Відпустки та їх види. Поділ відпустки на частини, перенесення відпустки. Графік відпусток. Зміна істотних умов праці. Переведення та переміщення. Призупинення трудових договорів. Оплата праці в умовах війни.

Форми проведення навчальних занять та методи навчання: міні-лекція, практична робота, аналіз історій.

Тема 4. Припинення трудових договорів. Перевірки та штрафи Держпраці.

Звільнення, підстави для припинення трудових договорів. Процедура документального оформлення звільнення працівника. Права працівника при звільненні, розрахунки при звільненні. Закриття картки П-2. Видача трудової книжки. Підстави для проведення перевірок Держпраці з питань праці. Види перевірок та питання які перевіряються. Юридична відповідальність за порушення законодавства про працю.

Форми проведення навчальних занять та методи навчання: міні-лекція, практична робота, аналіз історій.

Тема 5. Військовий облік на підприємстві: сучасні правила та практика. Бронювання працівників на підприємстві.

Електронний військово-обліковий документ. Наказ про покладення обов’язків щодо ведення військового обліку. Правила військового обліку. Списки персонального військового обліку. Звіряння даних списків персонального обліку в ТЦК та СП. Порядок оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів про необхідність їх прибуття до відповідного ТЦК та СП. Правила бронювання працівників на підприємстві.

Форми проведення навчальних занять та методи навчання: мінілекція, творче завдання.

1